Viena no grūtākajām izvēlēm ir saldais krējums. Kuru ņemt – parasto, vai īpaši putukrējuma gatavošanai paredzēto? Izrādās, tie abi ir lieliski, tikai vajag zināt putukrējuma mērķi. Standarta putukrējums, kas ir ap 30% trekns, būs ideāls pasniegšanai kopā ar pīrāgiem, tartēm, augļiem, vai pievienojot biezzupām. Bet treknākais, īpaši kulšanai domātais saldais krējums ar 35-40% tauku sastāvu, putojot veido nedaudz citādāku, stingrāku konsistenci, kas ideāli noderēs dekorējot kūkas, vai jebkam citam, ja vajag, lai krēms ilgu laiku stāvētu stingrs.
Vēl viens priekšnosacījums – saldajam krējumam ir jābūt aukstam. Auksts krējums sakuļas ātrāk un ir vieglāks. Palīdzēs arī tas, ja bļoda, kurā putukrējums tiks taisīts, arī būs auksta. Tāpat kā putojamā slotiņa.
Svarīgi ir arī instrumenti. Ja ir pacietība un spēks, var izmantot parasto rokas kuļamo slotiņu, bet ātrākai un vienmērīgākai kulšanai, noteikti ieteicams izmantot mikseri. Galvenais – sākt lēnām, pakāpeniski palielinot ātrumu.
Putukrējumam noteikti pievieno cukuru. Parastais cukurs izšķīdīs ātri, bet nepiešķirs konsistenci, turklāt pārlieku liels cukura daudzums var putukrējumu sašķidrināt. Pūdercukurs piedos putukrējumam stingrāku konsistenci, bet vaniļas cukurs – izteiktāku aromātu un garšu.
Noteikti uzmanies no putukrējuma pārkulšanas. Tiklīdz, kā pievienoti saldinātāji, palielini miksera slotiņas ātrumu un vēro putukrējuma konsistenci. Ir tikai labi, ja ik pa brītiņam pārtrauksi kulšanu un novērtēsi putu konsistenci – ja putukrējums stingri turas pie miksera slotiņas – tas ir ideāls!