Viena no grūtākajām izvēlēm ir saldais krējums. Kuru ņemt – parasto, vai īpaši putukrējuma gatavošanai paredzēto? Izrādās, tie abi ir lieliski, tikai vajag zināt putukrējuma mērķi. Standarta putukrējums, kas ir ap 30% trekns, būs ideāls pasniegšanai kopā ar pīrāgiem, tartēm, augļiem, vai pievienojot biezzupām. Bet treknākais, īpaši kulšanai domātais saldais krējums ar 35-40% tauku sastāvu, putojot veido nedaudz citādāku, stingrāku konsistenci, kas ideāli noderēs dekorējot kūkas, vai jebkam citam, ja vajag, lai krēms ilgu laiku stāvētu stingrs.
Vēl viens priekšnosacījums – saldajam krējumam ir jābūt aukstam. Auksts krējums sakuļas ātrāk un ir vieglāks. Palīdzēs arī tas, ja bļoda, kurā putukrējums tiks taisīts, arī būs auksta. Tāpat kā putojamā slotiņa.