kafija, krūze, putukrējums
Foto: Shutterstock
Putukrējums ir viena no tām piedevām un saldo ēdienu sastāvdaļām, kuru var itin viegli sabojāt, ja to pārkuļ. Tāpēc piedāvājam dažus priekšnosacījumus, lai tavs putukrējums vairs nekad netiktu sakults sviestā. Un būsim atklāti – perfekti saputots, tas garšo ideāli arī viens pats!

Viena no grūtākajām izvēlēm ir saldais krējums. Kuru ņemt – parasto, vai īpaši putukrējuma gatavošanai paredzēto? Izrādās, tie abi ir lieliski, tikai vajag zināt putukrējuma mērķi. Standarta putukrējums, kas ir ap 30% trekns, būs ideāls pasniegšanai kopā ar pīrāgiem, tartēm, augļiem, vai pievienojot biezzupām. Bet treknākais, īpaši kulšanai domātais saldais krējums ar 35-40% tauku sastāvu, putojot veido nedaudz citādāku, stingrāku konsistenci, kas ideāli noderēs dekorējot kūkas, vai jebkam citam, ja vajag, lai krēms ilgu laiku stāvētu stingrs.

Vēl viens priekšnosacījums – saldajam krējumam ir jābūt aukstam. Auksts krējums sakuļas ātrāk un ir vieglāks. Palīdzēs arī tas, ja bļoda, kurā putukrējums tiks taisīts, arī būs auksta. Tāpat kā putojamā slotiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!