Augļu un dārzeņu vienīgā sliktā īpašība ir tā, ka tie ātri bojājas. Kā lai nedusmojas, pamanot, ka tikai vakar pirktie banāni jau pārklājušies ar neglītiem, brūniem "vecuma plankumiem". Tomēr šī problēma ir novēršama vai vismaz atliekama uz ilgāku laiku, pielietojot praksē 11 noderīgus padomus, ar kuriem dalās portāls diply.com.
Ne visiem augļiem un dārzeņiem ir īss uzglabāšanas termiņš – atceries šo faktu, gatavojot iepirkumu sarakstu nedēļas ēdienkartei. Piemēram, brokoļus, banānus, zemenes un sēnes labāk izmantot pēc iespējas ātrāk, bet apelsīni, kartupeļi, tomāti un spināti var atļauties gaidīt.
Daudzi augļi nogatavošanās procesā izdala etilēna gāzi, kas var bojāt tiem blakus esošos "biedrus". Tādēļ atceries, ka tos var likt vienuviet tikai tad, ja vēlies augļus vai dārzeņus ātrāk nogatavināt.