Kā un kāpēc sadraudzēties ar eksotisko fenheli. Ieteikumi un 14 garšīgas receptes
Foto: Shutterstock
Bieži vien ar neuzticību un šaubām skatāmies uz visu neierasto, spītīgi neļaujoties jauniem garšu piedzīvojumiem. Viens no mūsu iesīkstējušo kulināro tradīciju upuriem ir aromātiskais fenhelis, kas bieži vien skumji novīst veikalu plauktos, tā arī nesagaidot savu pircēju. Vai nav tā, ka šis zaļais bumbulis mums šķiet dīvains un mulsinošs tikai tāpēc, ka īsti nezinām, ko ar to iesākt? Kad iepazīsi fenheli un iemācīsies pagatavot, tas, iespējams, ierindosies starp taviem iecienītākajiem ziemas dārzeņiem.

Fenhelim ir balta, lielam sīpolam līdzīga sakne un selerijveidīgs kāts, bet tā lapas atgādina diļļu zaļumus. Īstens vienpatnis, jo pats par sevi ir apveltīts ar specifisku, dillēm un anīsam līdzīgu smaržu un garšu, tāpēc ar fenheli labi sader vien daži produkti – siers, apelsīni, puravs, ķiploki, sīpoli, kartupeļi un, protams, zivs. Tā pagatavošanai nevajag daudz piedevu - vislabāk fenhelis garšo viens vai kopā ar zivi, piemēram, lasi, un viena veida dārzeņiem. Ja fenheli sajauksi ar gaļas produktiem, dārzeņu "miksli" vai griķiem, tā garša disharmonēs un iegūtais efekts nebūs tāds, kā gaidīts.

Svaiga fenheļa sakne ir kraukšķīga, ar selerijai līdzīgu struktūru un izteiktu aromātu, bet termiski apstrādājot, garša kļūst daudz maigāka un neuzbāzīgāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!