buljons, burkāni, dārzeņu zupa
Foto: Shutterstock
Kvalitatīvs buljons ir pavārmākslas pamatu pamats - to vari pasniegt gan kā pastāvīgu ēdienu ar dažādām piedevām, gan izmantot kā bāzi mērcēm, zupām un citiem ēdieniem. Buljona gatavošana ir visai vienkāršs, tomēr arī samērā laikietilpīgs "pasākums", tādēļ iesakām vienā reizē pagatavot lielāku daudzumu - tad varēsi to safasēt mazāka tilpuma trauciņos, uzglabāt saldētavā un atsaldēt, izmantojot pēc nepieciešamības. Lasi tālāk un uzzini vērtīgus padomus, lai buljons vienmēr izdotos nevainojams.

Dzidros buljonus var pasniegt ar dažādām piedevām - grauzdiņiem, pīrādziņiem, u.c. Bez tam dzidrajos buljonos var likt atsevišķi tvaicētus dārzeņus, rīsus, pastu, klimpas, strēmelēs sagrieztu omleti.

Kā gatavot buljonu?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!