svaiga gaļa, karbonāde, cūkgaļa
Foto: Shutterstock
Katrs sevi cienošs šefpavārs svarīgo uzdevumu - gaļas izvēli, parasti veic pats dodoties uz tirgu vai sadarbojoties ar pārbaudītiem un uzticamiem piegādātājiem. Ja vēlies būt drošs par gaļas kvalitāti, vislabāk, protams, ir savām acīm pārliecināties par to, kādos apstākļos lopiņi tiek audzēti un ar ko tiek baroti. Tad jāpieņem lēmums, kas tieši tev ir nepieciešams – jēra, teļa, liellopa gaļa vai cūkgaļa. Pārējo mēs tev izstāstīsim.

Kā noteikt gaļas kvalitāti?

Svaigai gaļai nav nekāda aromāta. Tā ir dabīgā krāsā, rozīga un nav apkaltusi. Kas attiecas uz liellopa gaļu, izvēlieties gabalu, kas ir tumši sarkans vai ķiršu sarkans – šie toņi liecina par to, ka gabals ir iepakots un saldēts uzreiz pēc ķermeņa sadalīšanas. Nepērc liellopa gaļu, kurai ir brūna nokrāsa – tas liecina par to, ga gabals jau kādu laiku ir stāvējis. Kas attiecas uz vistas un cūkas gaļu, izvēlies rozā gabalus, bet izvairies no gaļas iegādes, ja tonis ir pelēcīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!