burrito, vraps
Foto: Shutterstock
Steidzīgos rītos vai vakaros, kad garā darba diena ir izsmēlusi spēkus un ir slinkums stāvēt pie plīts, kad, ierodoties mājās, gribas ēst kā vilkam, nesteidzies apēst kārtējo sviestmaizi, bet pagatavo vienkāršus salātus vai arī ar dārzeņiem pildītus burito, izmantojot to, kas iekrājies ledusskapī. Tas tev aizņems tikai dažas minūtes. Lūk, dažas receptes iedvesmai!

Balto pupiņu un paprikas salāti

Foto: Shutterstock
Lēts, ātrs un sātīgs salātu variants - baltās pupiņas ar papriku.

Lasīt vairāk

Burkānu un mandarīnu salāti ar grauzdētam sēkliņām

Foto: Shutterstock
Veselīgu burkānu un mandarīnu salātu recepti iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar kūpinātu lasi

Foto: Shutterstock
Spinātu salāti ar kūpinātu lasi - izsmalcinātam gardēdim.

Lasīt vairāk

Pupiņu salāti ar avokado un laimu

Foto: Shutterstock
Pupiņu salāti ar avokado - iepriecinās jebkuru kompāniju gan svētkos, gan ikdienā.

Lasīt vairāk

Lapu salāti ar bumbieri, valriekstiem un zilo sieru

Foto: PantherMedia/Scanpix
Lapu salātos ar bumbieri, valriekstiem un zilo sieru ne vien apvienojas lieliskas garšas, tie ir tik krāšņi, ka ar savu klātbūtni rotās jebkuru galda klājumu.

Lasīt vairāk

Žāvētas vistas salāti ar pistācijām un vīnogām

Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi salāti ātrām vakariņām vai launagam.

Lasīt vairāk

Burito ar vistu

TV šova "Mūsdienu Latvijas garša" finālists Artūrs Freibergs piedāvā šo gardo meksikāniskā ēdiena recepti - burito ar vistu.

Lasīt vairāk

Brušeta ar tunci, papriku un pētersīļiem

Foto: mosfood
Brušetas jeb bruchettas ir tradicionāla itāļu uzkoda. No parastas sviestmaizes brušetu atšķir tas, ka maizes šķēles vispirms tiek apgrauzdētas - pannā bez taukvielām, uz grila vai restēm. Visbiežāk brušetu gatavošanai izmanto čabatu jeb ciabatta maizi, bet tikpat labi to var gatavot no bagetes.

Lasīt vairāk

Graudainais biezpiens ar redīsiem un zaļumiem

Foto: Shutterstock
Pavasarīgi vieglu uzkodu var pagatavot, sajaucot graudaino biezpienu ar redīsiem un zaļumiem. Var izvēlēties jebkādus zaļumus, kas mājās, piemēram, tomātus un Ķīnas kāpostu.

Lasīt vairāk


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!