Kā gatavo kļavu sīrupu?
Tiem, kuri par visām varītēm vēlas mājās pagatavot gardo kļavu sīrupu, jāatceras, ka ir vajadzīgs ļoti daudz kļavu sulas – aptuveni 40 litri sulas, lai iegūtu vienu litru sīrupa. Process ir lēns un prasa pacietību - sulas lēnām karsē, līdz no tām iztvaiko ūdens, turklāt visu laiku jāraugās, lai sīrups nepiedeg, jo tad viss darbs būs vējā. Jāvāra pakāpeniski, sāk vārīt nelielu daudzumu sulas, ik pa laikam pievienojot vēl, tad vēl mazliet. Rūpīgi jāseko līdzi temperatūrai, jo sīrupam ir augstāka vārīšanās temperatūra, nekā ūdenim. Profesionāļi šim nolūkam izmanto īpašus tvaicēšanas aparātus - vienkāršā katliņā būs ļoti sarežģīti sulas noreducēt līdz sīrupam, tās nepiededzinot. Pēc vārīšanas sīrups ir jāfiltrē. Vārdu sakot, šī, iespējams, ir tā reize, kad tomēr vērts veikalā nopirkt jau gatavu kļavu sīrupu.
Piedāvājam dažas radošas idejas kļavu sīrupa izmantošanai.
Ķirbju sēklu karameles
Pašgatavotas ķirbju karameles ir tik kraukšķīgas un gardas, ka ātri vien pazūd no galda. Tās noteikti garšos arī kaimiņu bērniem, kuri apciemos jūs Helovīna svētku vakarā.