Ir divi galvenie iemesli, kādēļ siera kūkai veidojas plaisas. Viens iemesls ir krēma pārāk ilga putošana un jaukšana. Ja krēms tiek pārāk ilgi putots, tajā ir pārāk daudz gaisa un cepoties kūka augstu izceļas, bet beigās kūka iegrimst. Reizēm kūku cep tieši ar šādu paņēmienu, lai iegūtu kūkas virspusē iedobi, līdzīgu groziņam. Šajā iedobē tad var iepildīt saputotu putukrējumu un svaigas ogas. Atpakaļ pie klasikas.
Otrs iemesls kūkas plaisāšanai ir pārāk lielas temperatūras svārstības kūkas cepšanas un dzesēšanas laikā. Tātad, kas būtu jādara? Pirmkārt, visām kūkas sastāvdaļām pirms tās sajauc kopā ir jābūt istabas temperatūrā. Olas, siera krēms, skābais krējums nedrīkst būt tikko izņemti no ledusskapja. Ļauj produktiem sasilt pirms tu tos izmanto.