PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Iespējams, tu esi piedzīvojusi to, ka, cepot siera kūku, uz tās virsmas veidojas plaisas, reizēm plaisa iesniedzas dziļumā, cauri visam siera krēma slānim. Protams, kūka tādēļ nav zaudējusi savu lielisko garšu, bet reizēm gribas perfekti nevainojamu kūku. Kas tad būtu jādara, lai kūka sanāktu blīva, gluda un bez plaisām?

Ir divi galvenie iemesli, kādēļ siera kūkai veidojas plaisas. Viens iemesls ir krēma pārāk ilga putošana un jaukšana. Ja krēms tiek pārāk ilgi putots, tajā ir pārāk daudz gaisa un cepoties kūka augstu izceļas, bet beigās kūka iegrimst. Reizēm kūku cep tieši ar šādu paņēmienu, lai iegūtu kūkas virspusē iedobi, līdzīgu groziņam. Šajā iedobē tad var iepildīt saputotu putukrējumu un svaigas ogas. Atpakaļ pie klasikas.

Otrs iemesls kūkas plaisāšanai ir pārāk lielas temperatūras svārstības kūkas cepšanas un dzesēšanas laikā. Tātad, kas būtu jādara? Pirmkārt, visām kūkas sastāvdaļām pirms tās sajauc kopā ir jābūt istabas temperatūrā. Olas, siera krēms, skābais krējums nedrīkst būt tikko izņemti no ledusskapja. Ļauj produktiem sasilt pirms tu tos izmanto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!