pīrāgi
Foto: Shutterstock

Kam gan nav gadījies, atverot cepeškrāsns durvis, novērot ainiņu, ka lielai daļa rūpīgi gatavoto pīrādziņu ir pavērušās maliņas, smīnā par taviem centieniem spīdinot savus speķzobiņus. Pīrāgu pabojātais skaistums būtu nieks, bet, diemžēl, pa atvērumu iztek arī sulīgais pildījums, tādēļ "smaidīgi" pīrāgi ir problēma, kas nodarbina ne vienu vien pavārmākslas entuziastu. Uzzini portāla Cālis.lv virtuves foruma dalībnieku pārbaudītos pīrāgu cepšanas trikus.

"Uz saspiežamās malas nedrīkst "trāpīt" pildījums vai ola. Kā arī pildījuma nedrīkst būt par daudz."

"Pīrādziņus netaisu pusmēness formā. Aizspiežu ciet, sānu malas savienoju un lieku uz plāts ar savienojuma vietu uz leju. Neviens pīrāgs nav atvēries un sanāk kā mazi kukulīši."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!