Ledusskapī šampinjonus var glabāt 3 – 4 dienas. Tikai jāieber papīra turzā vai jāietin dvielī, lai sēnes elpotu. Tos nedrīkst mazgāt, ja nav nolemts uzreiz patērēt. Ūdens sēnes strauji sabojās. Stap citu, vai tu zināji, ka šampinjoni ir jāvāra uz vidējas uguns? Un vai tu zināji, ka šampinjonu ēdieniem nepievieno asas garšvielas?
Te vēl daži padomi par šampinjoniem: tiem neder nedz liela uguns, nedz maza uguns, tad tie kļūst cieti un garša pasliktinās, bet asās garšvielas nomāc jauko, maigo sēņu garšu un šampinjonu ēdiens vairs nav sēņu ēdiens. Derīgi arī zināt, ka svaigi šampinjoni viegli uzsūc dažādas smaržas, tādēļ svaigus šampinjonus labāk pasniegt kaut uz īsu brīdi iemarinētus kādā aromātiskā mērcē un likt galdā īsi pirms ēšanas. Piedāvājam 7 viegli pagatavojamas šampinjonu receptes: