Fakti par saldētu dārzeņu uzturvērtību
Zinātnieki ir pierādījuši, ka produkti sāk zaudēt savu uzturvērtību tiklīdz tie ir novākti. Sasaldējot tos dažu stundu laikā pēc to novākšanas, uzturvērtības zudums ievērojami samazinās.'
Svaigs ne vienmēr nozīmē labs. Pētījumi pierāda, ka saldēti dārzeņi saglabā savu dabīgo C vitamīnu ilgāk nekā svaigi dārzeņi, kas ir mērojuši ilgu ceļu no saimniecībām līdz veikalam un tad līdz mūsu mājām. No kvalitatatīviem, jau nomizotiem un sasmalcinātiem saldētiem dārzeņiem ātri var pagatavot veselīgu maltīti.
Saldēti dārzeņi ir ne tikai bagāti ar būtiskām uzturvielām, tādām kā Vitamīnu C un folijskābi, bet arī satur antioksidantus un svarīgas minerālvielas, piemēram, magniju un kāliju, kas palīdz mums uzturēt labu veselību.
Sasaldēti brokoļi, zaļās pupiņas, spināti, zirnīši– visi še produkti tieši saldēti satur vairāk C vitamīna nekā svaigi, trīs dienas pēc to novākšanas, jo lielu daļu savas uzturvērtības svaigie dārzeņu zaudē transportēšanas un uzglabāšanas laikā.
Vai saldēti dārzeņi pirms gatavošanas jāatlaidina?
Viss atkarīgs no tā, kas tiks gatavots. Piemēram, zupā vai sautējumā dārzeņus var likt uzreiz, bez atkausēšanas, savukārt, ja vēlas gatavot ceptus dārzeņus, tos gan jāatlaidina un jānotecina liekais šķidrums. Pretējā gadījumā ēdiens būs pārāk šķidrs.