sparģeļi
Foto: Shutterstock
Sparģeļus var sagatavot dažādos veidos: tvaicēt, vārīt, grilēt cept cepeškrāsnī un pat marinēt, bet mazos, jaunos dzinumus var izmantot svaigus salātos. Pareizi sagatavoti, tie ir ļoti gardi, viegli kraukšķīgi un no tiem var kļūt teju atkarīgs. Kā izvēlēties labākos dzinumus, kā tos sagatavot pirms termiskās apstrādes un cik ilgi tos karsēt? Noskaties video un tev nebūs vairs šaubu, kura daļa sparģelim ir ēdama un kura ne tik ļoti.

Labākie sparģeļi

Gardākie sparģeļu dzinumi ir tie, kuru lapiņas ir sakļāvušās, krāsa vienmērīga, bez brūniem plankumiem. Atkarībā no šķirnes, to krāsa var būt ļoti dažāda. Pirms uzsāk sparģeļu gatavošanu, tie ir jānomazgā, pēc tam sparģeļiem atdala šķiedraino, cieto galu, kas nav nemaz tik viegli sakošļājams. Kā zināt, cik liels gals ir jānogriež? Ar vienu roku turi sparģeli pie apakšējā gala, bet ar otru noliec dzinuma galu, līdz tas pats nolūst. Kad dažiem sparģeļiem šādi nolauzti cietie gali, pārējos var apgriezt tik daudz, cik iepriekšējie ir lūzuši. Te būs video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!