vārītas olas
Foto: Shutterstock
Nav šaubu, ka olas ir viens no vērtīgākajiem produktiem mūsu ikdienā, turklāt viens no tik retajiem, kas satur D vitamīnu. Tās var izmantot jebkurā maltītē visas dienas garumā, turklāt ir tik daudzi veidi, kā sagatavot olas.

Cieti vārītas olas ir populārs ēdiens ne tikai Lieldienās. Ļoti ērti ir novārīt, piemēram, 6 olas nedēļas sākumā un tās izmantot vairāku dienu garumā. Cieti vārītās olas var ātri pārvērst par pildītajām olām, katru reizi izmantojot atšķirīgas, interesantas piedevas. Ļoti bieži, vēloties iegūt cieti vārītas olas, tās tiek vārītas pārāk ilgi. Tad dzeltenuma ārējā kārta kļūst pelēkzaļa un garša nedaudz atgādina sēru. Piedāvājam dažus vienkāršus padomus, kā pareizi novārīt olas un kā nolobīt grūti lobāmas olas?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!