Sēnes
Vista
Līdzīgi kā sēnēm arī vistai, to sildot otro reizi, izmainās olbaltumvielu struktūra. Īpaši nav ieteicams vistu otrajā reizē sildīt augstās temperatūrās. Ja vista tiek sildīta, tas jādara zemās temperatūrās.
Kartupeļi
Spināti
Bietes
Līdzīgi kā spināti tās satur nitrātus, kuri pie otreizējās sildīšanas kļūst par nitrītiem. Aizmirsti par ledusskapī noglabātu vārītu bieti, kuru tik ērti pierīvēt pie biešu zupas. Atdzesētas vārītas bietes drīkst izmantot tikai aukstajiem salātiem. Vāri bietes zupā kopā ar citiem dārzeņiem vai vēl siltas un nedzesētas pierīvē zupai. Atradinies vārīt lielus katlus ar biešu zupu vai sildi zupu viegli, otro reizi to neuzvārot.
Selerijas sakne
Līdzīgi kā bietes tās satur nitrātus un karsētas kļūst par kancerogēnu produktu, kas nitrātu vietā satur nitrītus. Ja selerijas saknes ir zupā, tās pirms sildīšanas ir jāizņem vai zupu jāsasilda viegli, to otreiz neuzvārot.
Olas
Pie augstām temperatūrām otreizējās sildīšanas laikā olās līdzīgi kā kartupeļos izstrādājas toksiskas vielas. Ja ola ir atdzisusi, ēd to aukstu. Uzliec atdzisušu vēršaci uz rupjmaizes un papildini ar kādu zaļumiņu. Garšīgi!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit