Kivi marināde
Notīra kivi miziņu un uz rupjas rīves sarīvē, pievieno sāli un pārējās garšvielas. Ar marinādi apsmērēt gaļu no abām pusēm un atstāj uz pusstundu marinēties. Pēc tam gaļu nosusina ar papīra dvieli un cep bez taukvielām uz karstas grilpannas.
Kefīra marināde
Sajauc kefīru ar ūdeni un garšvielām. Ar marinādi aplej gaļu, labi izmaisa un atstāj marinēties uz 2 – 4 stundām. Pēc tam gaļu nosusina ar papīra dvieli, saver uz iesmiem un cep uz grila gatavu. Var cept arī uz pannas.
Vīna marināde
Sajauc vīnu ar ūdeni, pievieno garšvielas, sagriež biezās ripās sīpolus, pievieno. Marinādē liek gaļu, labi izmaisa atstāj uz 3 – 5 stundām. Pēc tam gaļu nosusina ar papīra dvieli, saver uz iesmiem un cep uz grila gatavu. Var cept arī uz pannas.
Sinepju un alus marināde
Sagriež gaļu gabaliņos, apsmērē ar sinepēm, uzkaisa piparus. Atstāt gaļu marinēties uz 1 stundu. Pēc tam gaļu aplej ar alu un turpina marinēt vēl 2 – 3 stundas. Pēc tam gaļu nosusina ar papīra dvieli, apkaisa viegli ar miltiem, liekos miltus nopurina, saver uz iesmiem un cep uz grila gatavu. Var cept arī uz pannas. Grilēšanas laikā var apslacināt ar sālsūdeni.
Degvīna marināde
Gaļu sagriež gabaliņos. Samaisa degvīnu ar sojas mērci un aplej gaļu, labi izmaisa. Bļodu nosedzot ar vāku, atstāj gaļu marinēties uz 1 – 1,5 stundām. Pēc tam gaļu nosusina ar papīra dvieli, cep vai sutina gatavu.