omlete
Foto: Shutterstock
Omlete ir viens no tiem brīnumainajaiem ēdieniem, ko var pasniegt gan brokastīs, gan pusdienu pārtraukumā kā spēcinošu uzkodu, kā arī pret to neviens neiebildīs steidzīgās vakariņās, kad nav laika stāvēt pie plīts vai arī vienkārši negribas neko sarežģītu. Kas gan varētu būt vienkāršāks kā izcept omleti? Tomēr zinot dažus sīkumus, omlete sanāks glītāka un garšīgāka.

Vispirms liek karsēties sausu pannu, bez taukvielām. Tikmēr sagatavo olas.
Katram ēdājam parasti ņem 2 vai 3 olas. Tās iesit bļodiņā, pieber nedaudz sāls un melnos piparus. Ļoti svarīgi ir olas nepārkult, tās jāmaisa ļoti mierīgi, maigi, cenšoties neiesist tajās pārāk daudz gaisa. Ir nepieciešams tikai samaisīt baltumu ar dzeltenumu. To ļoti labi var izdarīt ar dakšiņu.

Kad panna ir karsta, uzlej apmēram pusi tējkarotes ar eļļu un uzliek nelielu gabaliņu sviesta. Eļļa neļaus sviestam degt, bet sviests dos omletei to īsto, pareizo garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!