sieviete zivs
Foto: Shutterstock
Lai zivis pagatavotu garšīgi ir nepieciešams zināt dažus pamatnoteikumus. Pirmais - zivīm jābūt kvalitatīvām, svaigām. Lai arī no saldētām zivīm var pagatavot pieņemamus ēdienus, tās nekad nespēs sacensties ar svaigām zivīm. Manuprāt, visgaršīgākā zivju zupa ir tā, ko izvāra upes krastā virs ugunskura, kamēr tiek ķertas nākamās zivis. Tomēr šādas luksuss klases izpriecas negadās bieži.

Atgriežamies virtuvē pie svaigās zivs uz galda. Kvalitatīvai zivij ir spožas zvīņas, kas nelobās un nekrīt nost. Tās vēders ir apaļīgs, gluds, bez iekritumiem. Svaigai zivij ir spožas, dzidras acis, kas nav iegrimušas galvā, un tai ir sarkanas žaunas, nevis blāvi pelēkrozā. Ja zivs ir sagriezta gabalos, bez galvas un acīm, un žaunām, tās gaļa ir blīva, gluda un asakas no tās nespraucas laukā.

Kā to gatavot? Ko ņemt vērā, lai tā izdotos garšīga? Piedāvājam 10 vispārējus ieteikumus zivs gatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!