Stikla burkā, kuru vēlāk varēs cieši noslēgt, kārtām liek cukuru ar dažādām aromātiskām, ēdamām augu lapām un citām to daļām. Cukura aromatizēšanai var izmantot smaržīgās ģerāniju lapas, melises un piparmētru lapas, lavandu, rožlapiņas, apelsīnu un citrona miziņas, rozmarīna zariņus un vaniļas pākstis. Pirms augus pievieno cukuram, tos, ja nepieciešams, nomazgā, nosusina un vienu dienu uz papīra ēnā apvītina.
Ērtāk veidot aromatizētos cukurus nelielās burciņās, lai tos ātrāk patērētu, toties var izveidot plašu kolekciju. Uz katru krūzīti ar cukuru liek apmēram vienu ceturto daļu krūzītes ar aromātiskajām lapām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit