brokastis putra zemenes veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock
Putra ir ļoti veselīgs ēdiens, ko organisms ļoti viegli pārstrādā, tāpēc to var droši gatavot jebkurā maltītē. Putrai var pievienot papildus šķiedrvielas, piemēram, klijas, kā arī dažādus svaigus un žāvētus augļus un riekstus. Var ietonēt putru ar karkades tējas uzlējumu, iegūstot rozā putriņu, savukārt, ar spinātiem var iegūt zaļu nokrāsu. Garšai var pievienot kanēli un vaniļu. Tiem, kas ievēro slaido līniju, labāk putru nevis vārīt, bet apliet ar ūdeni, piemēram, auzu pārslas vai griķus, un ļaut tiem uzbriest.

Putru vārot, lieti noderēs pieredzējušu saimnieču padomi, ko atradām laikrakstā "Latgales Laiks":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!