Folija cepšanai cepeškrāsnī
Folijā var cept, neizmantojot papildus taukvielas vai tās pievienojot ļoti minimāli. Tādēļ ēdienam, kas gatavots ar šādu paņēmienu, ir salīdzinoši daudz mazāk kaloriju. Folijas priekšrocība ir arī tāda, ka vienā pannā var uzreiz gatavot dažādus ēdienus. Piemēram, uz vienas pannas var uzlikt folijā ietītus dārzeņus vai kartupeļus, zivi un gaļu.
Piemēram, lai izceptu vistas stilbiņus, gaļu vispirms apkaisa ar sāli, pipariem vai ar jebkurām garšvielām, kuras vēlas. Ietin cieši folijā, lai tvaiks netiktu laukā. Liek karstā cepeškrāsnī un cep 30 - 45 minūtes. Tā kā cepot folijā, ēdiens neapbrūnē, tad beigās foliju atver un turpina cept, ļaujot stilbiņiem apbrūnēt.
Folija ēdiena sasildīšanai
Ja vēlas ēdienu sasildīt, to ietin viegli ietaukotā folijā un uz pannas no abām pusēm karsē apmēram 5 minūtes. Sabriedusi maizes šķēle, kas nedaudz saslapināta ar ūdeni, pēc tam cieši ietīta folijā un sildīta uz pannas kādas 5 - 6 minūtes, atkal kļūs mīksta.
Folija grilēšanai
Folija var labi noderēt, arī gatavojot ugunskurā vai uz grila. Piemēram, cepot pelnos kartupeļus, kas ietīti folijā, vai zivs un gaļas gabaliņus virs oglēm. Ērti ir arī tas, ka katrs ēdājs var paņemt savu folijas paciņu, piknikā vai pārgājienā aizstājot šķīvjus.
Folija sautējumiem, cepešiem un kūkām
Foliju var arī izmantot, lai pagatavotu cepamajiem traukiem un formām vākus, kas ir ļoti noderīgi, ja ēdiens ilgstoši jācep cepeškrāsnī. Visbeidzot, foliju var pārklāt kūkām un kēksiem, un cepešiem, tos piesedzot, kad tie jau ir pietiekami apbrūnējuši, bet mīkla vai cepetis joprojām nav izcepušies.