Tātad vispirms pupas pa nakti izmērcē. Nākamajā dienā tās noskalo un liec katlā. Uzlej aukstu ūdeni un uz straujas uguns uzvāri, pēc tam karstumu noregulē minimālu, lai pupu ūdens neskrietu pāri katliņa malām.
Ik pēc 5 - 10 minūtēm pupu ūdenim katlā pielej klāt vienu ēdamkaroti auksta ūdens. Arī sāli pupām neliec uzreiz. To pieliec, kad pupas jau ir gandrīz mīkstas. Tādējādi pupas izvārīsies daudz ātrāk.
Toties cūku pupas ātrāk izvārīsies, ja tās pirms vārīšanas sasaldēsi. Tās gan būs pirms tam jāiztīra no pākstīm. Saldētas cūku pupas būs gatavas 5 minūtēs. Šādi tās vari arī sagatavot rudenī ziemas krājumiem, tad tev būs cūku pupas visas ziemas garumā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit