tasty - 948
Foto: PantherMedia/Scanpix
Visiem ir zināms, ka lai pupas un pupiņas ātrāk izvārītos, tās ieteicams iemērkt pa nakti ūdenī. Tomēr tas nav vienīgais paņēmiens, kas var paātrināt pupiņu izvārīšanu. Ko vēl tu vari darīt, lai tās izvārītos ātrāk?

Tātad vispirms pupas pa nakti izmērcē. Nākamajā dienā tās noskalo un liec katlā. Uzlej aukstu ūdeni un uz straujas uguns uzvāri, pēc tam karstumu noregulē minimālu, lai pupu ūdens neskrietu pāri katliņa malām.

Ik pēc 5 - 10 minūtēm pupu ūdenim katlā pielej klāt vienu ēdamkaroti auksta ūdens. Arī sāli pupām neliec uzreiz. To pieliec, kad pupas jau ir gandrīz mīkstas. Tādējādi pupas izvārīsies daudz ātrāk.

Toties cūku pupas ātrāk izvārīsies, ja tās pirms vārīšanas sasaldēsi. Tās gan būs pirms tam jāiztīra no pākstīm. Saldētas cūku pupas būs gatavas 5 minūtēs. Šādi tās vari arī sagatavot rudenī ziemas krājumiem, tad tev būs cūku pupas visas ziemas garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!