steiks gaļa
Foto: Shutterstock
Perfekti izcepts liellopa gaļas steiks ir viens no gardākajiem gaļas ēdieniem. Tas ir mīksts, sulīgs, aromātisks un tas spēj apmierināt visizlepušākos ēdājus. Steikam piemēroti ir mīkstie izcirtumi: fileja, muguras daļas fileja un antrekots.

Šefpavārs Džons Šenks no www.gayot.com atklāj piecus nelielus, bet vērtīgus ieteikumus, kas palīdzēs izcept perfektu steiku. Kas tie ir?

Lieto eļļu maisījumu. Sajauc rapšu eļļu ar pirmā spieduma olīveļļu attiecībās 90/10 vai 80/20. Ar eļļu iesmērē gaļas gabalu no visām pusēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!