Šefpavārs Džons Šenks no www.gayot.com atklāj piecus nelielus, bet vērtīgus ieteikumus, kas palīdzēs izcept perfektu steiku. Kas tie ir?
Lieto eļļu maisījumu. Sajauc rapšu eļļu ar pirmā spieduma olīveļļu attiecībās 90/10 vai 80/20. Ar eļļu iesmērē gaļas gabalu no visām pusēm.
Gaļu eļļā iemērc, nevis apsmērē ar otu. Gaļa pirms tam tiek apkaisīta ar sāli un pipariem vai citām garšvielām, iemērcot eļļā garšvielas saglabāsies, bet ar otu tās tiks noslaucītas.
Nepārcenties ar garšvielām. Jo vienkāršāk, jo labāk. Visgaršīgāko steiku var izcept, lietojot tikai sāli un piparus.
Jo panna karstāka, jo labāk. Neatkarīgi no tā, vai steiks tiek cepts pannā, vai grilēts, liels karstums strauji karamelizē steika ārējo kārtu, neļaujot gaļas sulām tecēt laukā, tādējādi gaļa iekšpusē saglabājas sulīga.
Lieto marmorgaļu - gabaliņu, kuram liesumu caurauž tauku dzīslas. Šāds steiks sanāks vissulīgākais un aromātiskākais.