želeja želatīns deserts
Foto: Shutterstock
Iespējams, ne vienu reizi vien ir sanācis nepareizi sagatavot želatīnu, kad tas ir sagājis kunkuļos un kļuvis ķīselim, saldajam ēdienam vai kūkai neizmantojams. Kādas tad ir visbiežāk pieļautās kļūdas, un kā no tām izvairīties?

Viena no lietām, kas var sabojāt želatīnu, ir nepareiza ūdens temperatūra, kurā tas tiek izšķīdināts. Lietojot beramo želatīnu, tas vispirms ir jāieber aukstā ūdenī, un jāapmaisa. Neber želatīnu kaudzītē, bet izkaisi pa visu aukstā ūdens virsmu! Želatīna kaudzītē tā granulas var neuzbriest, ja tām nepiekļūs ūdens. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!