polenta, putra
Foto: Shutterstock
Pieļaujam, ka arī jums ir nācies staigāt gar veikala plauktiem un pamanīt paciņu, kurā iekšā ir kukurūzas milti, bet tās virspusē rakstīts vārds "polenta". Klasiski, polentu – kukurūzas miltu putru – ēd vienu pašu. Bet tai ir ne viens vien cits pielietojums, lai pagatavotu neierastus, bet ļoti gardus visdažādākos ēdienus.

Polenta ir no Itālijas nākusi putras recepte, kuru gatavo no smalkiem kukurūzas miltiem. Polentu var gatavot gan ļoti biezu, gan ne tik blīvu konsistencē. Klasiski to pasniedz kopā ar sviestu, itāļi to bauda arī kopā ar anšoviem. Bet ap 20. gadsimtu polentas ēšanas paradumi mainījās, un tā no zemnieku maltītes ir kļuvusi par restorānu cienīgu ēdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!