Pēdējos gados pasaules šefpavāri un pārtikas tehnologi arvien biežāk uzsver, ka vista pirms gatavošanas nav jāmazgā. Lai arī ļoti bieži, lasot recepti, tur rakstīts "noskalo vistu, noslauki sausu un …", un gadiem visas pasaules pavāri tā ir darījuši, uzskatot, ka tā vista tiek atbrīvota no salmonellas un citām baktērijām, tomēr ir vairāki iemesli, kādēļ tas tomēr nav jādara.
Gatavojot vistas gaļu, tai jābūt termiski caurkarsušai viscauri, to nedrīkst pasniegt vidēji ceptu kā liellopa gaļu, raksta portāls "TheKitchn". Tas nozīmē, ka termiskās apstrādes laikā visas baktērijas aiziet bojā. Pretēji, ja vista tiek mazgāta zem tekoša ūdens, ūdens pilieni, kas atsitas pret vistas virsmu, izplata baktērijas ap izlietni.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit