Visvieglākais veids, kā pabrokastot, šķiet, ir apgrauzdēt baltmaizes vai graudu maizes šķēlīti tosterī, un apziest to ar sviestu, ievārījumu vai svaigo sieru. Bet ir sastāvdaļas, kuras uzlikt uz savas brokastu maizītes, lai tā būtu vēl garšīgāka. Šādi papildinājumi grauzdiņam kļūs par ērtu veidu, kā pamieloties darbā pusdienu pārtraukumā.
Krēmīgais svaigais siers ir viena no pateicīgākajām lietām, kuru uzsmērēt uz apgrauzdētas maizes, lai pamielotos. Taču, tas vēl labāk garšos, ja krēmsieru apbērsi ar spinātu vai rukolas lapiņām, pa virsu liekot ķiršu tomātu pusītes, vai lielo tomātu šķēles. Tagad, kad jau sācies redīsu laiks – liec uz maizītēm arī to. Apkaisi visu ar sēkliņu maisījumu, nedaudz pipariem un sāli, un tas būs gardākais grauzdiņš, ko būsi baudījis!
Vēl viens auglis, kas padarīs apgrauzdēto maizes šķēlīti par kārtīgu maltīti, ir avokado. Avokado ir pateicīgs izsalkuma aizgainītājs, kā arī tas neliks justies badā vēl kādu laiciņu pēc šādas maizītes baudīšanas, jo tas nerosina apetīti. Samīci avokado mīkstumu ar dakšiņu tieši uz grauzdiņa, un liec virsū visu, ko kārojas. Var apslacīt avokado biezeni ar olīveļļas pilieniem un uzkaisīt pa virsu saberztas mandeles. Vēl jo garšīgāk būs, ja pa virsu liksi mīksti novārītas olas šķēlītes vai Fetas sieru.