Cukurs nav visveselīgākais produkts pasaulē, un no tā cenšas izvairīties ne tikai cukurslimnieki. Tēju un kafiju var dzert bez cukura, bet nelielu saldumiņu laiskā brīvdienā tomēr kādreiz gribas apēst gan. Turklāt cukuru izmanto ne tikai saldumiem, bet to pievieno dažādām marinādēm un mērcēm. Cukuru nomainot ar dabīgiem produktiem, var gatavot veselībai draudzīgāk. Kuri ir trīs visveselīgākie cukura dabīgie aizvietotāji? Uz šo jautājumu atbild portāls www.purewow.com.
Kļavu sīrups. To var izmantot cukura vietā pie kafijas, jogurta, auzu putras, aizvietot cukuru kūku un kēksu mīklās. Kļavu sīrups nav cukura sīrups, tas ir dabīgi salds produkts bez cukura, ļoti veselīgs un profilaktiski novērš sirds un asinsvadu slimības, kā arī ļaundabīgos audzējus. Pērkot veikalā, nesajauc ar cukura sīrupu, kurš aromatizēts ar kļavu sīrupu. Lai arī aromatizēts, cukura sīrups joprojām ir cukura sīrups.
Medus. Zinātniskos pētījumos atklāts, ka medus kavē sliktā holesterola veidošanos. Turklāt ēdot vietējo medu, tas kavē dažu sezonālo alerģisko reakciju izpausmes. Līdzīgi kā kļavu sīrupu to var pievienot kafijai, tējai, kūkām, jogurtam, marinādēm. Centies ar medu aizvietot cukuru!