Ņem tīru puslitra burku, tajā lej saldo krējumu, gandrīz pilnu. Pievieno 3 ēdamkarotes paniņu, samaisa. Noslēdz ar kafijas filtra micīti, lai krējums var elpot, bet tajā nevar iekļūt netīrumi. Atstāj burku istabas temperatūrā 24 stundas ēnainā vietā, kur to neapspīd saule. Jo siltāka būs istaba, jo ātrāk izveidosies krējums. Burku var ielikt cepeškrāsnī ar ieslēgtu gaismu.
Pēc 24 stundām krējumu samaisa, tam vajadzētu būt jau skābam. Uzliek burkai vāku un ieliek ledusskapī vēl uz 24 stundām. Pēc šīm divām dienām krējums būs biezs, krēmīgs, ļoti maigs, piemērots dažādiem krējuma ēdieniem.
Noskaties video!
Piedāvājam astoņas gardas receptes, kurās izmantots skābais krējums. Ar mājas biezo krējumu šie ēdieni sanāks vēl garšīgāki, vēl krēmīgāki.
Klasiskais piparu steiks
Kartupeļi mundierī ar krējumu un lasi
Biezpiena sacepums ar āboliem
Krēmīgais ogu deserts
Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām
Jēra gaļas un kāļu sautējums
Ceptas jūras ķemmītes ar zaļo zirnīšu biezeni
Befstroganovs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit