skābais krējums
Foto: Shutterstock
Kādreiz tik ļoti sakārojas biezu, lauku stila skābo krējumu, kuru var kā sviestu uzsmērēt uz maizītes un apbērt ar kapātiem zaļumiem. Mērces ar biezo krējumu būs īpaši krēmīgas un maigas. Tas karstot neveidos pārslas, bet kusīs līdzīgi sviestam. Mājas apstākļos pagatavot šādu biezo krējumu ir ļoti viegli - ir vajadzīgs tikai 35% saldais krējums un paniņas.

Ņem tīru puslitra burku, tajā lej saldo krējumu, gandrīz pilnu. Pievieno 3 ēdamkarotes paniņu, samaisa. Noslēdz ar kafijas filtra micīti, lai krējums var elpot, bet tajā nevar iekļūt netīrumi. Atstāj burku istabas temperatūrā 24 stundas ēnainā vietā, kur to neapspīd saule. Jo siltāka būs istaba, jo ātrāk izveidosies krējums. Burku var ielikt cepeškrāsnī ar ieslēgtu gaismu.

Pēc 24 stundām krējumu samaisa, tam vajadzētu būt jau skābam. Uzliek burkai vāku un ieliek ledusskapī vēl uz 24 stundām. Pēc šīm divām dienām krējums būs biezs, krēmīgs, ļoti maigs, piemērots dažādiem krējuma ēdieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!