baziliks garšaugs
Foto: Shutterstock
Ļoti aromātiskais un gardais garšaugs baziliks nupat sācis savu uzvaras gājienu pretī pavasarim. Agrākie sējumi palodzes podiņos jau ir plūcami, bet ko darīt ar veikalā vai tirgū nopirkto baziliku? Tas, protams, kaut kur ir jānoglabā, bet ledusskapis nebūs veiksmīgākā izvēle, ja vien plāno visu baziliku izlietot uzreiz.

Tā kā baziliks ir izteikts tropiskais augs, kas mīl sauli un siltumu, kamēr tas aug un nav noplūkts, ir jāpievērš uzmanība tā uzglabāšanai pēc bazilika zariņu nogriešanas. Kā siltumu mīlošs augs, bazilika lapas nav aukstumizturīgas, tāpēc visbiežāk ledusskapjos, kuru temperatūra uzstādīta ap trim grādiem pēc Celsija, bazilika lapiņas ātri vien apvīst, kļūst brūnas un vairs nav tik pievilcīgas kā tad, kad baziliks ir tikko plūkts.

Lai baziliks ilgāk būtu izmantojams, cookinglight.com to iesaka turēt kādā tumšā un vēsā virtuves kaktā, ieliekot bazilika kātus nelielā traukā, kurā ieliets remdens ūdens. Bet, lai bazilika lapas saglabātu mitrumu, tām pa virsu liek stingras plastmasas maisiņu – augs elpojot saglabās izdalīto mitrumu un tas tik ātri neizgaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!