kvinoja graudi bērt
Foto: Shutterstock
Jau kādu laiku kvinoja vairs nav ekskluzīvo vai 'bio' un 'eko' veikaliņu produkts, kuru mēs ikdienā tikpat kā neredzam. Tagad arī lielāko veikalu plauktos var manīt šo interesanto produktu, kas nedaudz atgādina grūbas, citiem pat rīsus vai kuskusu. Bet kas tad īsti ir kvinoja, un kā to izmantot kulinārajos piedzīvojumos?

Kvinoja pie mums atceļo no Dienvidamerikas, Andu kalnu reģiona, kur to audzē tādās vietās, kā Peru, Ekvadora un Argentīna. Šo graudaugu īpaši iecienījuši veģetārieši, vegāni un veselīga uztura piekritēji, jo tas ir pietiekami barojošs, kvinojas sastāvā ir daudz olbaltumvielu, šķiedrvielu, kā arī to sastāvā ir daudz magnija un fosfora. Tāpat kvinojā ir daudz B grupas vitamīnu. Tāpēc tas ir viens no pasaules tendenču iekarojošajiem superproduktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!