Mūsdienu ēšanas kultūra vairs nav iedomājama bez salātiem. Tie harmoniski līdzsvaro jebkuru gaļas un zivju ēdienu. Tie ir neaizstājams produkts veselīgam dzīves veidam un, papildināti ar dažādām mērcītēm, tie vienkārši ir burvīgi. Portāls mosfoodnews.ru sniedz vairākus vērtīgus ieteikumus salātu sagatavošanai.
Visi salātu veidi bagātīgi satur vitamīnu C un karotīnu. Pat burkāni un tomāti nespēj sacensties ar salātiem karotīna pārpilnībā. Toties citroni un salāti ir līdzvērtīgi vitamīna C avoti. Turklāt salāti satur folskābi - vitamīnu, kas nepieciešams cilvēka imūnsistēmas un sirds un asinsvadu sistēmas normālai attīstībai un darbībai, kā arī B grupas vitamīnus, vitamīnu K. Visi salāti bagātīgi satur dažādas minerālvielas. Toties tie satur ļoti maz kalorijas un tos var ēst neierobežotā daudzumā.