Ducis praktisku ieteikumu, kā taupīt savu laiku gatavojot un kā kļūt veiklākam pavāram
Tasty
Lai atviegloti savu soli virtuvē un lai tu kļūtu veiklāka gatavojot, nav jāmācās pavārskolā, tev nav vajadzīgs dārgs inventārs un tehnika. Tev pat nav vajadzīga milzīga gatavošanas pieredze, tikai nedaudz zināšanas, kas ļaus tev būt pārliecinātākai savā virtuvē.
Lai arī tu nažus vari uzasināt mājās, tomēr vismaz reizi gadā asini nažus pie profesionāla nažu trinēja. Ja kartupeļu mizojamais nazītis ir kļuvis neass, izmet to un nopērc jaunu.
Ja zem griežamā dēlīša paliksi mitru papīra vai virtuves dvieli, tas stingri stāvēs uz galda un nedancos.
Ja tu karamelizē sīpolus, sacep tos trīs reizes vairāk kā nepieciešams receptē. Liec ledusskapī un izmanto pie omletes, salātiem, sviestmaizēm, makaroniem un sautējumiem.
Neliec karstus produktus ledusskapī. Vispirms tos atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pretēji, karstais produkts paaugstinās ledusskapja temperatūru un veidosies lieks ledus un elektrības patēriņš.
Citronus vienmēr glabā ledusskapī, tad tie saglabāsies ilgāk svaigi, bet, lai iegūtu no tiem vairāk sulu, pirms lietošanas sasildi istabas temperatūrā vismaz pusstundu.
Garšvielas būs daudz aromātiskākas un iedarbīgākas, ja pirms pievienošanas tās uz pannas īsu brīdi apgrauzdēsi. Grauzdē pirms lietošanas arī riekstus, graudus, piemēram, kvinoju, grūbas.
Kad tu vēlies cept dārzeņus, tos vispirms apslacini ar eļļu, tad ar garšvielām un pēc tam cep. Vienmēr šādā kārtībā.
Apcepot gaļu, nepiebāz pilnu pannu. Tā tu varēsi daudz ātrāk apbrūnināt gaļu, pretēji, gaļa sutīs un necepsies.
Maisot salātus vai mīklu, izvēlies lielu bļodu. Ja tev tādas nav, tad nopērc. Lielā bļodā tu vari, nepiesmērojot virtuvi, ērti izmaisīt un samaisīt visu, kas tev nepieciešams.
Salātus un dārzeņus pēc mazgāšanas apslauki papīra dvielī. Tev nav obligāti vajadzīga salātu sausināmā centrifūga.
Salātus ledusskapī glabā plastikas maisiņā, kurā ielikts papīra dvielis. Tas uzsūks mitrumu, kas izdalās no salātiem un neļaus tiem tik ātri bojāties. Vienlaicīgi mitrais dvielītis kalpos tam, lai salāti nevīstu.
Kad vāri graudus (rīsus, kvinoju, bulguru, grūbas) un makaronus, vāri tos divas vai trīs reizes vairāk kā nepieciešams receptē. Ja tev ledusskapī būs šādi uzkrājumi, tu ļoti ātri varēsi pagatavot gardus salātus. Novāri nedēļas sākumā vairākas olas un noglabā ledusskapī. Arī tās tev ļaus ātri sagatavot salātus, sviestmaizes, uzkodas.
Izvēlies vakariņām kādu no vienkāršajām un gardajām Tasty.lv receptēm:
Vistas zupa ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm
Aromātiska vistas zupa ar burkāniem, puraviem, selerijām un rīsu nūdelēm, turklāt no pašu vārīta buljona. Kā teiktu Mārtiņš Rītiņš, kas var būt labāks par šo?
Šie ātrie, svaigie un veselīgie dārzeņu salāti ir nobaudīšanas vērti.Sastāvdaļu attiecības nepavisam nav būtiskas. Ja gribi zaļākus, svaigākus salātus, pievieno vairāk dārzeņu, savukārt, ja prasās ko nedaudz sātīgāku - pievieno lielāku daudzumu turku zirņu. Lasi var aizstāt, piemēram, ar grilētu vistas fileju, kādu no mīkstajiem sieriem vai arī neko - jo arī tāpat šie salāti, ko iesaka kulinārijas bloga"Gards ka nenoēsties!"autore, būs gana gardi.
Smaržīgs, skaists cūkgaļas krūtiņas cepetis. To var pasniegt gan kā silto pamatēdienu, gan atdzisušu kā uzkodu. Tā kā cūkgaļas krūtiņa tiek marinēta medus marinādē, tai cepoties veidojas skaista, kraukšķīga karameļu garoziņa. Marinādē gaļa jāiztur vienu diennakti.
Steika gaļu marinē sausajā kafijas marinādē apmēram 1,5 - 2 stundas, tad cep pannā no abām pusēm brūnu, ik pa brīdim grozot. Gaļu cep apmēram 6 - 10 minūtes, atkarībā no tā, cik bieza vai plāna tā ir.
Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.
Šie siltie salāti ar kūpinātu zivi un vārītām olām lieti noderēs mierīgām brokastīm, kad vēlies pagatavot ko citu, ne ierastās pankūkas vai omleti. Zivi izvēlies stingrāku - mēs izmantojām kūpinātu pikšu, bet derēs arī, piemēram, sviesta zivs vai paltuss.
Tik ļoti viegls un gaisīgs deserts. Papildini maigās šokolādes putas ar avenēm, mellenēm vai zemenēm. Ja vēlies, desertu vari pasniegt arī ar trauslajām vafeļu caurulītēm, kurām nav pildījuma. Tās var izmantot karotītes vietā. Jāņem vērā, ka deserts pēc pagatavošanas jādzesē vismaz 2 stunas. To ir ērti sagatavot iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas un dzesēt ledusskapī visu nakti.
Ja arī tavu prātu nodarbina domas par to, kādos ēdienos izmantot sarūpētos saldētavas krājumus ar dažādām vasaras ogām, tad šī recepte būs īsts glābiņš. Viegli pagatavojams deserts, kas nepievils nevienu garšu kārpiņu.
Salds un sāļš ir ideāla kombinācija, pievieno šokolādes desertam kriksīti rupjā jūras sāls, tas vēl pilnvērtīgāk ļaus izbaudīt bagātīgo šokolādes garšu! Netici? Izmēģini!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit