ceriņi kūka deserts
Foto: Shutterstock
Ceriņi nu jau savu uzvaras gājienu pretī pavasarim ir veikuši – kur vien paskaties, saldi smaržo violetie krūmi. Bet vai zināji, ka to ziedos vari izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā, dekorēšanā un saldu piedevu radīšanā? Bērnībā skaitītās pieclapu ceriņu ziedu laimītes ir tikai sākums.

Ceriņu ziediem ir saldena, nedaudz skāba garša, kas atgādina citronu. Tā labākās īpašības izceļas, ceriņu ziedus saldinot. Tomēr ņem vērā, ka ēdienos jāizmanto nomazgāti ceriņu ziedi, kas plūkti no tādiem krūmiem, kuri nav apsmidzināti ar ķimikālijām vai neaug lielu ceļu tuvumā.

Ceriņu ūdens būs atspirdzinošs dzēriens, kuru baudīt visas dienas garumā. Ņem aukstu avota ūdeni, iemērcē tajā vairākus ziedu zariņus un noturi dažas stundas vēsākā vietā vai ledusskapī. Intensīvākai ceriņu smaržai un garšai vari atstāt ūdeni ievilkties pat uz diennakti. Kad ūdens gatavs, izlej to cauri sietiņam un baudi savu neparasto dzērienu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!