Ja iepriekš stāstījām par sešiem soļiem, kas jāievēro, lai izceptu visgardākos dārzeņus cepeškrāsnī, tad šoreiz jāpievēršas kam vēl svarīgākam – cepšanas laikam. Cik ilgi jācep bietes? Vai sēnes un sīpoli? Esam sastādījuši sarakstu no ātrāk pagatavojamajiem dārzeņiem līdz tādiem, kuri augstās temperatūrās cepeškrāsnī jāpatur pat pusstundu.
Visi pieminētie dārzeņi un to cepšanas ilgums ņemts vērā, ja tos cep cepeškrāsnī, kura uzkarsēta līdz 230 grādiem. Protams, dārzeņus var cept arī zemākās temperatūrās, taču tad tie būs jāgatavo ilgāk, un rezultātā tie būs sausāki.
5 līdz 10 minūtes būs jācep sparģeļi. Tā kā sparģeļi ir salīdzinoši smalki, tos var ļoti ātri pagatavot – garšai uzkaisi garšvielas un apsmidzini ar olīveļļu, bet pasniedz ar dažiem pilieniem citronu sulas.