kafija, piena putas, kapučino
Foto: Shutterstock
Kas to būtu domājis, ka balto, pūkaino un tik gardo kapučīno vai 'latte' dzērienu piena putu pagatavošanai nemaz nav vajadzīgs dārgs un sarežģīts aparāts, lai baudītu karsto gardumu!

Darba dienas otrajā cēlienā un lietainajā laikā tā vien prasās pēc vēl vienas kafijas tases. Šis nelielais video padoms parāda, kā, lai pagatavotu kapučīno, nemaz nav nepieciešams piena putotājs. Pietiek vien ar aizskrūvējamu burciņu un mikroviļņu krāsni.

Lai pagatavotu piena putas, vājpienu vai augstākais 2% treknu pienu lej nelielā burciņā aptuveni līdz pusei pilnu. Burciņai uzskrūvē vāciņu un to kārtīgi sakrata.

Sakratītajai burciņai ņem nost vāciņu un liek mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm. Karstums pacels piena putas. Un viss - ņem karoti un klāj virsū savai kafijai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!