grieķu jogurts
Foto: Shutterstock
Gadu gaitā veikala plauktu daudzums, un pašu veikalu izmērs, aug arvien vairāk un vairāk, tāpēc nav brīnums, ka ir iespējams nopirkt teju visu iespējamo garšu jogurtus. Aizvien populārāka kļuvusi tendence maltītēs un piedevās izmantot jogurtus, kuriem nav pievienotās vērtības – dažādas garšas, augļi un ogas, sēkliņas un pat maize. Bezpiedevu jogurti, grieķu, turku un citi ir lieliski aizvietotāji majonēzei un skābajam krējumam. Bet kā izvēlēties vērtīgāko?

Viena no lietām, kuru meklēt jogurtu sastāvā, ir dzīvās baktērijas. Kā ziņo Care2.com, dzīvās baktērijas jogurtos liecina par to, ka tas ražots pēc iespējas tuvāk tradicionālajām metodēm, pirms pasauli pārņēma konservanti. Uz jogurta iepakojuma tam ir jābūt norādītam, tāpēc skaties sastāvdaļu sarakstā.

Tāpat, labāk pirkt jogurtus, kuri nav pamatīgi karsēti gatavošanas procesā, jo tie pēc termiskas apstrādes zaudē probiotiskās (dzīvās) baktērijas. Dabīgākiem jogurtiem pēc stāvēšanas ledusskapī izdalīsies sūkalas, no kurām nevajag baidīties - iemaisi tās atpakaļ jogurtā, un tas kļūs vēl labāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!