sieviete ledusskapis
Foto: Shutterstock
Saldētava ir viens no mūsu palīgiem produktu uzglabāšanā, ēdienu plānošanā un gatavošanā. Mēs tur mēdzam noglabāt dažādu svaigo produktu rezerves, daļēji sagatavotus ēdienus, kā arī pagatavotu ēdienu pārpalikumus. Ja saldētavā kaut ko ieliek, tad ik pa laikam ir arī jāizņem laukā. Ne visus produktus un ēdienus var vienādi ilgi glabāt, ir produkti, kas var glabāties saldētavā gadu vai pat ilgāk kā gadu, bet ir produkti, kas jāpatērē mēneša laikā. Cik ilgi ko var glabāt?

Gaļa. Jēlu gaļu gabalos un kaulus var glabāt līdz 12 mēnešiem. Zupas, buljonus, mērces un sautējumus līdz 6 mēnešiem. Jēlu malto gaļu līdz 4 mēnešiem. Cīsiņus un desas līdz 2 mēnešiem.

Putnu gaļa. Putnu gaļas gabalus līdz 9 mēnešiem. Olas līdz 9 mēnešiem (olām ērti sasaldēt vai nu dzeltenumus vai baltumus, atkarībā no tā, kas palicis pāri pēc olu sadalīšanas). Veselu vistu līdz 1 mēnesim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!