pankūkas brokastis
Foto: Shutterstock
Nav nekā mājīgāka par pankūkām, ar kurām brīvdienu vēlajās brokastīs visai ģimenei mieloties. Pankūkas var būt mazas un biezas, plānas un lielas. Plānajās pankūkās var ietīt dažādus pildījumus - gan sāļus, gan saldus. Toties biezajām pankūciņām var pievienot biezpienu vai ābola gabaliņus, vai rīvētu ķirbi. Gardi! Tomēr arī pankūkām ir daži noslēpumi un triki, lai tās izdotos nevainojami. Kādi tie ir?

Visbiežāk pieļautās kļūdas


Mīkla tiek pārkulta. Brīdī, kad tiek sajauktas mīklas sausās sastāvdaļas ar šķidrajām, sāk izstrādāties glutēns. Jo ilgāk kuļ mīklu, jo vairāk izstrādājas glutēns. Pārkultas mīklas pankūkas ir stīvas un gumijotas. No kunkuļiem daudz vieglāk atbrīvoties, pareizā secībā sajaucot mīklu. Šķidrās sastāvdaļas pakāpeniski iejauc sausajās un tev nebūs problēmas ar kunkuļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!