cepta vista kartupeļi burkāni
Foto: Shutterstock
Izcept gaļas šķēli ir samērā vienkārši, jo tās gatavību vairāk vai mazāk var vizuāli noteikt, papildus izmantojot zināšanas, ka, piemēram, cūkgaļai ir jābūt caursilušai viscauri, bet liellopa steikam vidū jābūt sārtam. Toties cepeškrāsnī ieliekot cepeša gabalu vai grilējot biezāku gaļas šķēli, vizuālais novērtējums vairs nelīdzēs. Kā tad noteikt, cik ilgi kura gaļa būtu jācep?

Lai visi ieteikumi tiešām tev noderētu, gaļai jābūt istabas temperatūrā, pirms to ieliek karstā cepeškrāsnī. Gaļu cep 190ºC. Ja tu izmanto cepeškrāsni ar ventilatoru, tad 170-180ºC.

Izceptas gaļas iekšējā temperatūra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!