kūka vasara mellenes svētki dzimšanas diena vintage
Foto: Shutterstock
Olbaltuma krēma pamats ir sakulti olu baltumi ar cukuru. Tos izmanto dažādu kūku un kūciņu rotāšanai, vafeļu tūtiņu un rulešu pildīšanai. Atkarībā no pagatavošanas paņēmiena, izšķir četrus olbaltumu krēma veidus.

Olbaltumu krēmiem ir maiga un gaisīga struktūra, tie nav tik trekni kā sviesta krēmi. Ja vēlies ar tiem aizstāt sviesta krēmu, tad 3 sakulti olbaltumi aizstāj krēmu, kas pagatavots no 100 gramiem sviesta.

Lai arī ar vislielāko apjomu sakulsies 3 - 4 dienas vecas olas, kas ir istabas temperatūrā, tomēr jo svaigākas olas, jo sakultais olbaltums ir noturīgāks. Mūsdienās, kad olbaltumu vairs nekuļ ar rokām, noturīgums ir nozīmīgāks nekā apjoms, jo mikseris sakuls gaisīgās putās arī svaigas olas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!