grilēta cūkgaļa karbonāde
Foto: Shutterstock
Ja cūkgaļu sagatavo pareizi, tā ir ļoti garšīga, maiga, sulīga un aromātiska. Daudziem tā ir viens no iecienītākajiem gaļas veidiem. Tomēr ir dažas vispārējas kļūdas, kas var iznīcināt pat vismīkstāko gaļas gabaliņu. Kādas tās ir?

Gaļas izcirtuma īpatnību nepārzināšana


Cūkgaļa ir ļoti dažāda. Atkarībā no tā, kāds ir izcirtums, mainās gaļas sagatavošanas veids. Ja tu izvēlēsies nepiemērotu apstrādes veidu, gaļa nesniegs baudījumu. Daži cūkgaļas gabali ir mīksti un sulīgi, un tie ir pagatavojami ļoti ātri, citi gabali ir sausāki, muskuļu šķiedras stingrākas, līdz ar to šāda gaļa jāgatavo lēnām, ilgi un zemās temperatūrās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!