Vispirms griķus apcep. Katliņā, kurā vārīs griķus, ielej nedaudz eļļu vai ieliek sviesta gabaliņu un sakarsē. Griķus ieber karstās taukvielās, samaisa un, ik pa brīdim apmaisot, cep 2 - 5 minūtes.
Uz 1 tilpumu griķu ņem 2 tilpumus ūdens. Ūdeni sasilda, pēc garšas pievieno sāli, samaisa, lai sāls izšķīstu. Pievieno naža galu sodas. Tikai pēc tam ūdeni pārlej pāri griķiem. Griķus nemaisa, uzliek vāku, nogriež minimālu karstumu un vāra apmēram 20 minūtes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit