griķi griķu biezputra
Foto: Shutterstock
Griķus var izmantot daudz plašāk un dažādāk nekā mēs esam ieraduši. Visbiežāk tos vāra biezputrā un izmanto kā piedevu pie gaļas ēdieniem vai sajauc ar dažādiem apceptiem dārzeņiem, sēnēm un pasniedz kā pamatēdienu. Kas jāievēro, lai izvārītu gardus griķus?

Vispirms griķus apcep. Katliņā, kurā vārīs griķus, ielej nedaudz eļļu vai ieliek sviesta gabaliņu un sakarsē. Griķus ieber karstās taukvielās, samaisa un, ik pa brīdim apmaisot, cep 2 - 5 minūtes.

Uz 1 tilpumu griķu ņem 2 tilpumus ūdens. Ūdeni sasilda, pēc garšas pievieno sāli, samaisa, lai sāls izšķīstu. Pievieno naža galu sodas. Tikai pēc tam ūdeni pārlej pāri griķiem. Griķus nemaisa, uzliek vāku, nogriež minimālu karstumu un vāra apmēram 20 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!