tomāti, ķiršu tomāti, dārzeņi
Foto: Shutterstock
Ja nu gadījies nopirkt nedēļas sākumā kādu ķekaru tomātu, lai baudīto gardos dārzeņus vairāku dienu garumā, šis padoms būs tieši laikā. Tomātu uzglabāšanā jāievēro dažas svarīgas lietas, lai tie nesāktu plaisāt, nesavīstu un galu galā, nesapūtu.

Tomāti ir prasīgi, tāpēc tos noteikti nedrīkst uzglabāt ļoti aukstās vietās. Vai ļoti karstās. Glabājot tos ledusskapī, tomāti kļūst miltaini, jo to šūnas sabrūk. Tāpat, glabājot tos aukstumā, tie ātrāk zaudēs savu izteikto garšu un kļūs nebaudāmi.

Pat ja tomāti aug griezdamies siltās un saulainās vietās, reiz noplūkti, tie zaudē savu karstumizturību. Tāpēc noteikti neliec tomātus tiešos saules staros un ļoti karstās vietās – to miziņa ātrāk sasprāgs, kas veicinās straujāku tomātu sapelēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!