biešu lapas
Foto: Shutterstock
Kad nupat šķiet, ka tūlīt siltumnīcās plauks un dos augļus un dārzeņus viss agrā pavasarī sastādītais un sasētais, der atcerēties par varbūt nedaudz piemirstu, bet ļoti gardu dzinumu – sarkano biešu lapām. Lai gan pašu biešu sezona vēl nav sākusies, to lapas un kātiņus dažādos ēdienos vari izmantot jau tagad, nemaz negaidot, kad tās izaugs prāvas.

Jaunās biešu lapas izskata ziņā ir vēl pievilcīgākas, bet garšas ziņā patīkamākas, kā tādas, kas plūktas kopā ar ļoti gatavu bieti jūlijā. Kamēr lapas vēl ir jaunas, tās ir viegli sačokurojušās, bet to dzīslojums ir kā skaisti, bordo krāsas tīklojumi zaļajās lapās. Tekstūras ziņā tās nedaudz atgādina kale kāpostus.

No ieguvumu puses, attiecībā pret mūsu organismu, biešu lapas pat ir daudz vērtīgākas, kā pašas saknes – sarkanā biete, vēsta Health.com. Lapās ir daudz vairāk minerālvielu, A vitamīna, K vitamīna, kā arī C vitamīna. Biešu lapās ir arī vairāki B grupas vitamīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!