Svaigu gaļu ledusskapī var uzglabāt četras dienas, bet kapātā vai maltā jāizlieto 24 stundu laikā.
Labi iesaiņotas zivis ledusskapja aukstākajā plauktā var turēt 1–2 dienas.
Olas ledusskapī savu kvalitāti nezaudē četras nedēļas, bet ļoti svaigas tās ir tikai astoņas dienas pēc izdēšanas.
Sierus to oriģinālajā hermētiskajā iesaiņojumā var uzglabāt vairākas dienas. Labi iesaiņotus cietos sierus (piemēram, Parmas sieru) ledusskapī var turēt pat divas nedēļas.
Svaigus dārzeņus ieteicams uzglabāt vienu nedēļu ledusskapja dārzeņu nodalījumā.
Svaigus nomazgātus, nosusinātus un mitrā drāniņā ietītus garšaugus var likt ledusskapī vai nelielā ūdens daudzumā glāzē.
Gandrīz visas garšvielas jānovieto tumšā vietā.
Ķiplokus un sīpolus sausā vietā var uzglabāt vairākas nedēļas.