vārītais krēms
Foto: Shutterstock
Vārītais krēms ir viens no gardākajiem kūku pildījuma krēmiem un vaniļas faniem vaniļas pudiņš ir neaizvietojams deserts. Atkarībā no tā, cik daudz tam pievieno miltus, tas sanāk mīkstāks, piemērotāks desertiem, vai biezāks, līdz ar to piemērotāks kūkām. Pie vārīto krēmu grupas varētu pieskaitīt arī vaniļas mērci, kas pēc būtības ir vārītais krēms bez miltiem.

Vārot krēmu, svarīgi izvēlēties katliņu ar biezu dibenu, lai tas nepiedegtu. Vēl drošāk, īpaši, ja trūkst pieredzes, krēmu vārīt ūdens peldē. Maisīšanai labāk izmantot koka karoti. No personīgās negatīvās pieredzes varu ieteikt maisīšanai neizmantot kuļamo slotiņu. Tā uz krēma virsmas veido putas un nevar redzēt krēma gatavību. Gatavam krēmam ir raksturīgs atlasa spīdums.

Pēc vārīšanas krēmu izkāš caur sietiņu un atdzesē. Pirms to izmanto kūkām, krēmu ledusskapī atdzesē aukstu. Kamēr krēms karsts un to nevar likt ledusskapī, to atdzesē aukstā ūdens peldē, apklājot ar pārtikas plēvi, lai neveidotos garoza. Plēvi cieši piespiež pie krēma virsmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!