Viens no galvenajiem dzidra buljona vārīšanas noslēpumiem ir tā vārīšana uz minimāla karstuma, nepieļaujot buljona strauju burbuļošanu. Patiesībā gatavošanas brīdī šķidrumam katlā tikai viegli jāvirmo. Vāra bez vāka, lai tvaiks var brīvi izdalīties.
Uzsākot vārīt buljong, gaļu un kaulus liek aukstā ūdenī. Iesākumā ūdeni vāra uz lielas uguns, lai ūdens pēc iespējas ārāk sāktu vārīties. Līdzko tas uzvāras, nogriež minimālu karstumu. Putas sāk parādīties īsi pirms vārīšanās, tās pēc iespējas ātrāk jānosmeļ. Ieteicams ar putu karoti gaļu un kaulus apmaisīt, lai putas varētu pacelties ūdens virspusē. Ja daļa putas nogrimst, karstajam ūdenim pievieno vienu glāzi auksta ūdens un putas atkal pacelsies augšup.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit