Visus makaronu veidus var iedalīt vairākās grupās, bet katrai grupai ir visatbilstošākās, piemērotākās mērces. Saderību vērtē pēc tā, vai pasta spēj uzķert un nest mērci nevis slīdēt mērcei cauri. Novērtējot izvēlētos makaronus, spēsi izvēlēties arī mērci.
Vieglie makaroni
Pie šīs grupas pieder dažādas smalkas nūdeles, pasta, kuru sauc par enģeļu matiem, un citi līdzīgi ļoti smalki makaroniņi. Šīs grupas pastu parasti izmanto zupās un buljonos. Nūdeles no šīs grupas ir vienīgās, kuras pasniedz arī ar vieglu mērci, piemēram, blenderētu, gludu tomātu mērci, bet nekādā gadījumā nūdeles nepasniedz ar smagu gaļas mērci vai dārzeņu gabaliņu mērci.
Vidēji vieglie makaroni
Šai grupai pieder dažādi spageti. Šis pastas veids ir pietiekami saturīgs un to pasniedz ar olīvelļas vai tomātu mērcēm, kā arī ar jūras veltēm, kas viegli slīd gar spageti virsmu.
Smagie makaroni
Cauruļveida makaroni
Pie šīs grupas pieder dažāda veida caurulītes, kā arī gredzenveida un gliemežvāku makaroni, visi tie kas veido iedobi, lamatiņu mērces uzķeršanai un noturēšanai. Cauruļveida makaroniem ir relatīvi biezas sieniņas, tādēļ šīs grupas makaroni lieliski saderas un spēj atbalstīt biezas mērces. Tajās var būt tomāti un citi dārzeņi gabaliņos, sēnes, maltā gaļa, siers un krējums. Cauruļveida pasta ir ideāli piemērota dažādiem makaronu sacepumiem, jo tā nevainojami saglabā formu arī pie otreizējās termiskās apstrādes.
Savērptie makaroni
Šai grupai pieder dažādi spirālveida (fusilli) un tauriņveida makaroni (farfalle) un citi līdzīgas formas makaroni. Šīs grupas pasta lieliski saderas un labi uzķer olīveļļas vai sviesta mērces ar siera piedevu, pesto un biezpienu. Tai ir piemērotas dažādas gaļas un tomātu mērces. Spirālveida makaroni spēj uzķert ne tikai malto gaļu, bet arī gabaliņos grieztu gaļu.
Pikantais spageti ar sardīnēm, olīvām un čili pipariem
Šīs būs īsti bagātīgas pusdienas vai vakariņas izsalkušajiem! Spageti vienā šķīvī draudzējas ne tikai ar sardīnēm, bet arī ķiplokiem, citrona suliņu, un ko daudz pikantāku – čili pipariem.
Makaroni ar valriekstu un grilētas paprikas pesto
Makaroni ar valriekstu un grilētas paprikas pesto neliks vilties nevienam. Garšīgā, riekstainā pesto mērce, kas papildināta ar fantastisko maskarponi, dos sātu un apmierinājumu. Pesto pagatavošanai būs vajadzīgas grilētas paprikas, kuras vari cept cepeškrāsnī pati vai izmantot jau konservētas paprikas.
Zilā siera un saldkrējuma mērce makaroniem vai rīsiem
Ļoti garda, vienkārši un ātri pagatavojama zilā siera un saldā krējuma mērce rīsiem.
Makaroni ar šķiņķi jeb 'pasta carbonara'
Itāļu virtuves klasika - "spageti carbonara" jeb makaroni ar šķiņķi un olu.
Pasta ar pākšaugiem un pesto
Kurš teicis, ka pasta jeb makaroni ir smags ēdiens? Izmēģini šo recepti un tu to iemīlēsi! Protams, vislabāk garšo, ja izmantosi svaigas pākšu pupiņas un cukurzirņus, taču gada aukstajā sezonā lieti noder saldētie pākšaugi - gan no pašu dārza, gan veikalos pieejamie!
Lazanja ar ananasiem un spinātiem
Viesību galdam vai sātīgām vakariņām - branga lazanja ar ananasiem un spinātiem.
Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem
Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.
Makaroni ar liellopa gaļu un ceptiem dārzeņiem
Sātīga maltīte, kurā netiek aizmirsti arī dārzeņi, kas tik bagātīgi pieejami vasaras nogalē un rudens sākumā.
Krēmīgā pasta ar vistu un tomātiem
Krēmīga vistas un svaigā siera mērcīte, makaroni un svaigi tomātu salāti - ko gan vairāk vajag?
Pasta ar lasi un degvīnu
Interesanta recepte itāļu virtuves mīļotājiem.
Tagliatelle ar malto gaļu
Itāļu virtuves klasika - pasta ar Boloņas mērci. Ja nevēlies pavadīt vakaru pie plīts, izmēģini Knorr Menu gatavo maisījumu spageti pagatavošanai. Tagliatelle (vai jebkura cita veida pasta) makaroni, maltā gaļa, nedaudz dārzeņu un sarkanvīns. Gardas vakariņas garantētas!
Garneles ar dārzeņiem un spageti
Garneles ar spageti vieglām un ļoti gardām pusdienām.
'Fettuccini Alfredo' jeb spageti ar sviestu un parmezāna sieru
Piedāvājam Itālijas klasiku fettuccini Alfredo. To ir ļoti viegli pagatavot, šim ēdienam ir tikai trīs sastāvdaļas, bet tas ir ļoti bagātīgs, sātīgs un pa īstam baudāms tikai šāds – trekns un sātīgs. Taupi šo recepti īpašam gadījumam, jo tā ir ļoti garda. Parmezāna sieru labāk pērc gabalā, nevis jau sarīvētu. Siers ir dārgs un eksluzīvs, bet īstā parmezāna siera burvība ir izbaudāma tikai to rīvējot īsi pirms gatavošanas. Protams, šo sieru var aizstāt arī ar citiem kvalitatīviem cietajiem sieriem, bet noteikti izvēlies cieto sieru.
Klasiskā lazanja
Klasiskā lazanja - kārtīgām pusdienām vai vakariņām.