spageti
Foto: Shutterstock
Makaroniem jeb pastai ir ļoti daudzas, dažādas formas, kas Itālijā izveidojušās vairāku gadsimtu garumā. Tā var būt gara un īsa, salmiņveidīga un cauruļveidīga, ar rievām, bez rievām, savīta spirālēs un izlocīta gliemežvāku formā. Pasta turklāt var būt gan sausā, kaltētā veidā, gan svaigā veidā. Katrs no pastas veidiem atkarībā no tās formas, sieniņu biezuma un blīvuma uzsūc atšķirīgu mērces daudzumu. Kādi tad ir zelta likumi, izvēloties mērci pastai?

Visus makaronu veidus var iedalīt vairākās grupās, bet katrai grupai ir visatbilstošākās, piemērotākās mērces. Saderību vērtē pēc tā, vai pasta spēj uzķert un nest mērci nevis slīdēt mērcei cauri. Novērtējot izvēlētos makaronus, spēsi izvēlēties arī mērci.

Vieglie makaroni

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!