Gluži kā pašsaprotamu ieradumu mēs esam iekopuši gurķu glabāšanu ledusskapī. Taču, kā izrādās, tas nebūt nav tas labākais veids, kā panākt to, lai gurķis nebūtu jāizlieto jau nākamajā dienā pēc nopirkšanas. Kalifornijas Universitātes Augu zinātnes departamenta pētnieki pēc ilgstošas gurķu pētīšanas atklājuši, ka vislabākā vieta, kur tos uzglabāt, ir turpat virtuvē, istabas temperatūrā.
Gurķi ir aukstumu neizturīgi, un sāk bojāties, ja tiek uzturēti temperatūrā, kas ir zemāka par 10 grādiem. Tā kā gurķus novāc pāris dienas, pirms tie sasnieguši pilnbriedu, nav jāuztraucas par to, ka tie netiks glabāti vēsumā. Ledusskapī glabātos gurķus jāapēd divu līdz trīs dienu laikā, bet vēsās istabas temperatūrās glabātie gurķi var nostāvēt līdz divām nedēļām.