gurķi
Foto: Shutterstock
Svaigie gurķi ir pārņēmuši ne tikai tirgus stendus un veikalu plauktus, bet arī piemājas siltumnīcas, kurās paši varam būt lepni dārznieki un plūkt sulīgos dārzeņus. Bet ko darīt, lai paildzinātu skaisto mirkli, un gurķi nesabojātos jau trīs dienās, bet priecētu vismaz nedēļu?

Gluži kā pašsaprotamu ieradumu mēs esam iekopuši gurķu glabāšanu ledusskapī. Taču, kā izrādās, tas nebūt nav tas labākais veids, kā panākt to, lai gurķis nebūtu jāizlieto jau nākamajā dienā pēc nopirkšanas. Kalifornijas Universitātes Augu zinātnes departamenta pētnieki pēc ilgstošas gurķu pētīšanas atklājuši, ka vislabākā vieta, kur tos uzglabāt, ir turpat virtuvē, istabas temperatūrā.

Gurķi ir aukstumu neizturīgi, un sāk bojāties, ja tiek uzturēti temperatūrā, kas ir zemāka par 10 grādiem. Tā kā gurķus novāc pāris dienas, pirms tie sasnieguši pilnbriedu, nav jāuztraucas par to, ka tie netiks glabāti vēsumā. Ledusskapī glabātos gurķus jāapēd divu līdz trīs dienu laikā, bet vēsās istabas temperatūrās glabātie gurķi var nostāvēt līdz divām nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!