mazsālīts lasis
Foto: Shutterstock
Mazsālītais lasis ir neatņemama svētku galda uzkoda. Tikai iedomājoties vien par viegli grauzdētu maizīti ar laša šķēli, sīpola gredzenu un citrona plēksnīti, pārkaisītu ar melniem pipariem, siekalas saskrien mutē. Laša sālīšanai jeb marinēšanai izmanto vairākus paņēmienus. Kādi tie ir?

Tradicionālais sālījums


Visbiežāk mazsālīto lasi sagatavo, izmantojot sauso marinādi jeb sāls un cukura maisījumu 3:1. Sajauc sāli ar cukuru, uzber uz griežamā dēlīša un fileju, turot ar ādu uz augšu, iespiež sāls maisījumā. Pirms tam, ja nepieciešams, fileju nomazgā un nosusina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!